Gepubliseert:
September 2022
Categorie:
Tolk
Client:
Gemeente Arnhem

Tolken bij Bridge to Liberation

Bridge to Liberation – 2022
📷 @florisheuer

In 2022 beleefden we Bridge to Liberation als vanouds met duizenden, schouder aan schouder, aan de voet van de historische John Frostbrug.
Esperanto WBT was erbij, om simultaan in het Engels te tolken bij de Bridge to Liberation op de Rijnkade te Arnhem wat LIVE via een livestream werd uitgezonden en ‘on screen’ op TV Gelderland.

Tijdens de Herdenkingsavond staan we stil bij de Slag om Arnhem, de evacuatie die daarop volgde en bij de impact van oorlog en de waarde van vrijheid in aanwezigheid van de veteranen van de Slag om Arnhem (17-25 september 1944).

Omdat er veel internationale gasten aanwezig zijn, is onze tolkservice door de Gemeente Arnhem gevraagd en zijn we aanwezig om in het Engels te tolken bij de Bridge to Liberation en hieraan voorafgaand bij de officiële herdenking in de Eusebiuskerk en op het Airborneplein waar er stil wordt gestaan bij de gedwongen evacuatie van de inwoners van Arnhem. De aanwezigen geven hier een eregroet aan de veteranen die nog jaarlijks met hun families terugkeren naar Arnhem, de verhalen levend houden en doorgeven aan de volgende generaties. En ook daarbij is er in het Engels getolkt om te zorgen dat alles duidelijk en verstaanbaar wordt overgebracht.

Vanavond stond in het teken van persoonlijke verhalen. Verhalen vol hoop en verantwoordelijkheid. De tweede wereldoorlog is en blijft een dieptepunt in onze geschiedenis. Een dieptepunt vol lessen voor nu én in de toekomst.

Laten wij net als deze bijzondere brug, blijven verbinden! Verbinden door met elkaar te praten, elkaar werkelijk te zien, van elkaar te leren en elkaar de hand te reiken.

De afgelopen drie jaar hebben we ervaren hoeveel we elkaar nodig hebben en hoe wij hoop kunnen houden als we mogelijk leed samen kunnen dragen.

Wij kunnen zelf de verandering zijn. Wij kunnen de wereld maken zoals we hem wensen. Wij zijn de mensen die het moeten doen.”– Winfried Baijens: Bridge to Liberation 2022

DE IMPACT VAN OORLOG EN DE WAARDE VAN VRIJHEID

Bridge to Liberation: ‘Want om vooruit te kijken moet je terugkijken. In die spiegel kijken; zien wie je bent. Met de kennis van nu kijken we terug naar het verleden om zelf de waarde van vrijheid te kunnen bepalen. Welke echo’s van de impact van oorlog horen we en hoe kunnen we die een plek geven in ons dagelijks leven, nu en in de toekomst?’

#Vertaalbureau Esperanto was erbij #simultaan Engels tolken #Gemeente Arnhem #Bridge to Liberation #officiële herdenking #Eusebiuskerk #Airborne #2022 #Arnhem #Engels vertalen